Dolazak
Odlazak
Sobe
Odrasli
Deca

Horefto Pelion

HOREFTO PILION

Horefto na Pilionu je mesto sa jednom od najlepsih plaza I u isto vreme I istorijski najvece.

Predstavlja veliku turisticku destinaciju I poseduje jednu prelepu dugu peskovitu plazu I kristalno cisto more.

Mnogi hoteli u Horeftu zajedno sa mnogobrojnim aktivnostima pruzaju nezaboravan odmor.

Spoj planine I mora, istorije, mitologije ,ocuvane prirodne lepote prirode, razni lokalni specijaliteti hrane, samo su neki su od sastava koji stvaraju jednu idilicnu sliku.

Geografski polozaj mesta Horefto koje se nalazi na 52 km. udaljenosti od grada Volosa je severno istocna strana planine. Horefto je morska luka Zagore sa dobrom turistickom infrastrukturom.

U njemu postoje dosta restorana, kafica, tradicija u specijalitetima hrane I jos mnogo drugih mesta za provod.

Odmor u mestu Horefto moze da vam pruzi I upoznavanje sa prirodom, istorijom kao I tradicijom tog kraja I okoline.

Nesagledivo zelenilo prirode, mir I opustanje,pravo su mesto za odmor.
Posetite mesto Horefto u mesecnom periodu : aprila, maja, septembra I oktobra, kako bi uzivali u potpunom miru, netaknutoj prirodi, setnji I plivanju, u svezem I kristalno cistom moru.

AKTIVNOSTI U MESTU HOREFTO NA PILIONU

Svima onima koji vole dinamiku I drustvo pruza se mogucnost da ucestvuju u mnogim turnirima odbojke na plazi, malog fudbala, ping-ponga, kanu kajaka, planinarenju, biciklizmu, streljastvu u prirodi I mnogim drugim aktivnostima.

Pozeljno je krenuti u obilazak okolnih plaza, kao sto su : Agia Saranda, Analipsis I Elica.

Ako pozelite da krenete u obilazak okoline sa pocetnim odredistem iz mesta Horefto, mozete da krenete u sledece dole navedena odredista:
1. Horefto-Zagora
2. Horefto-Manastir Taksiarhon
3. Horefto-Analipsi-Elica-Puri

ZABAVA, PROVOD I HRANA U MESTU HOREFTO, NA PILIONU

U mestu Horefto pronaci cete sve ono sto pozelite. U jutarnjim satima mozete da kupite dorucak u neposrednoj blizini hotela, u pekari, I da doruckujete na plazi.


U podne I uvece u tradicionalnim tavernama servira se sveza riba, razne vrste rostilja, domaci specijaliteti kuhinje, palacinke, meze sa cipurom (domaca rakija). To su samo neki od predloga koji ce sigurno ispuniti vas ukus.


Na kraju, razni pubovi I mesta sa Grckom I stranom muzikom, ispunice vas nocni provod, uz mnogobrojne vrste koktela I osvezavajucih napitaka.

ISTORIJA I CIVILIZACIJA U MESTU HOREFTO

Istorija I umetnost , civilizacija, tradicija I proslave, pratice vas na svakom vasem koraku na odmoru.

Horefto je bilo jedno od mesta na kome su Bogovi sa Olimpa iz mitologije provodili svoje letnje periode.

Ovde I na ovom mestu vencali su se kralj Pilej sa nimfom Tetidom, kralj Lapaton sa prelepom Ipodamijom, kao sto nas upucuju na to: Omir, Evripidis I Pindar.

Nekada davno u ovim krajevima, konkretno u mestu Palja Mitsela, unistena je Kserska flota za vreme revolucije protiv Grcke 480.p.n.e.
U kasnijem periodu, mesto Horefto je bilo poznata luka, odakle su isplovljavali takozvani “Brodovi Zagore” I plovili Egejskim morem u mnoge zemlje Evrope I dalekog Istoka.

Proslave kojesu ih pratile po povratku, posle dugomesecne plovidbe, dale su I danasnji naziv mestu Horefto (horos u prevodu znaci igra).
Takodje, ovde u ovom kraju u neposrednoj blizini hotela, pesnik Georgios Drosinis inspirisan predelima, napisao je veliku zbirku pesama, pod nazivom “ MIR”.