Odmori na Pelionu

Praznici u Pelionu

Najpoznatija sela na Pilionu, koja mozete da posetite vasim kolima, I krenuti u veliki obilazak okoline oko Piliona, sa polazistem iz mesta Horefto su:


ZAGORA
Najvece I od istorijskog znacaja selo na istocnoj strani Piliona. Ima 3000 stanovnika I poznato je po dugoj pescanoj plazi, koja se nalazi na oko 5.km.nize u mestu – Horefto.Zelenilo prirode I prirodni izvori vode, pruzaju jedinstveni prizor. Zagora ima najvecu proizvodnju I plantazu jabuka na celom Balkanu, poznatim pod nazivom Zagorin.Takodje ima I bogatu vegetaciju sa drvecem kestena,platana,bukve I maslina cak I na najnizoj nadmorskoj visini.

PURI
Selo poznato kao balkon na Pilionu, sa jedinstvenim panoramskim pogledom na Egejsko more I Horefto.


MAKRIRAHI
Veliki region za proizvodnju I trgovinu cveca.Cvece koje ovde mozete da vidite pozeljno je za svaku vrstu dekoracije vasih kuca.


KISSOS
Jedno selo koje je bukvalno preplavljeno zelenilom vegetacije I sa predivnom crkvom u njemu.


CANGARADA
Selo sa najvecim platanima starim vekovima I sa predivnim aristokratskim kucama. Posebno treba videti KAMENI MOST , stari platan vise hiljada godina I puno prirodnih vodopada.


MILJES
Zahvalno je videti staru prugu vozica na Pilionu, crkvu I biblioteku.


VIZICA
Na samo 1km. od sela Miljes, Vizica je gospodarica lepote arhitekture I tradicije Pilioritske.


PINAKATES
Posle Vizice susrecemo selo Pinakates, gde je jedini pejzaz na prvi pogled arhitektura gradjevina I gde cete sigurno ispuniti vas foto-album slikama sokaka I kuca.


MAKRINICA
Predstavnicko selo na Pilionu. Poseduje veliku nadmorsku visinu I predivan panoramski pogled na grad Volos a I na Pagasitski zaliv. Ovde mozete da vidite NARODNI MUZEJ, zatim crkvu Bogorodice, crkvu Sv.Triade I na centralnom delu trga u lokalnoj kafani, poznate slike umetnika NAÏVE Teofila.


Celokupno Pilioritsko gostoprimstvo,tradicija ,arhitektura,prirodni izvori vode I vodopadi u sumama, kaldrme I prirodne lepote plaza, daju jednu egzoticnu lepotu I pozivaju u jedno putovanje iz snova!

Book Direct & Enjoy Privileges
Best Price Guarantee
Flexible Cancelation Policy
Free Welcome Drink

Offers
ESPA
ESPA
ESPA