Obilasci Piliona

RAZGLEDANJE PILIONA

Hotel Flamingo, smesten na samo 300m. severno od centra u Horeftu I na razdaljini 30m. od mora, pruza vam mnoge mogucnosti za nezaboravne I zadovoljne odmore na moru I planini.

Sa polazistem iz hotela Flamingo I u kracim obilascima, mozete da upoznate sve prirodne lepote I bogatstvo, koje vam pruza planina I poluostrvo Pilion. Mirne plaze udaljene od masovnog turizma, kao sto su: AGIJA SARANDA, tis PARISENAS, tu TURKU,tis ANALIPSIS,tis ELICAS. Pogledajte dole izlozene fotografije plaza na poluostrvu I planini Pilion.

U oblastima PALJAS MICELAS, mesto sa velikim morskim pecinama, gde je po istoriji unistena Kserska (Zerkska) flota (480.n.e.), predstavljaju skloniste danasnje Egejske foke, pod nazivom (monachous) I delfini iz lokalnih krajeva, zajedno sa ostrvom Alonisos.
Putujuci u razgledanje Piliona, bitno je napomenuti glavno selo na Pilionu- Zagora, sa tajnom skolom Rige Ferea, poznate jabuke iz Zagore,domaca slatka, biljne cajeve, razlicite lokalne specijalitete hrane, domaci cipuro(rakija ) I vino, takodje I razlicite kulturne manifestacije I istorijska biblioteka.


Zadivljujuce su I napustene kapele I crkve u tom kraju, bazilike sa dvostrukim nagibom krovova od kamenih ploca, stara dobro ocuvana crkva Sv. Nikole, ski centar Agriolefkes (bele jasike)u mestu Hanja, selo Makrirahi, poznato po proizvodnji cveca, ali I selo Puri, poznato kao “balkoni tu Egeju”- takozvan Egejski balkon.

Ono pruza zadivjujuci pogled na istocni Pilion, na EGEJSKO MORE , na ostrvo Skijatos I Skopelos, Halkidiki (kada je vreme mirno).
Sve to je interesantno videti I upoznati.

Book Direct & Enjoy Privileges
Best Price Guarantee
Flexible Cancelation Policy
Free Welcome Drink

Offers
ESPA
ESPA
ESPA