від
до
Кімнати
Особи

Vreme na Pilionu

Pilion je poznat jos iz davnih vremena po njegovoj zdravoj klimi koja je stvorena zajedno sa zelenilom suma,puno prirodnih izvora vode I svezeg vazduha sa otvorenog Egeja.

PROLECE!
APRIL- MAJ- JUN NA PILIONU

U prolece vreme na Pilionu zajedno sa temperaturom su na vrlo visokom stepenu I krecu se izmedju 20 I 24 stepena. More je cisto I uvek mirno u tom periodu I spremno da doceka prve posetioce. Osvezenje morske vode podseca posetioce da se blizi vreme odmora, na mestu gde su se I po legendi odmarali bogovi sa planine Olimp.

Procvetalo cvece predstavlja jednu sarenu scenu, a mestani se pripremaju za docek Uskrsa, jedan veliki praznik koji donosi I poruku” OZIVLJAVANJE NARODA.” Svi mestani pocinju da se bave raznim vrstama poslova, I ulicne kaldrme se ispunjavaju ljudima I njihovim kretanjem. Cela ta slika nas dovodi do novih istrazivanja bogatstva kulture, tradicije I obicaja, zajedno sa gostoprimstvom naroda, koji su spremni da ponovo pruze slobodno mesto mnogim gostima I posetiocima. Posebno za posetioce koji vole setnju kroz prirodu, pozeljni meseci su : krajem aprila, maja I juna. Krajem leta, takodje, septembar I oktobar su idealan period za kupanje, suncanje, obilazak prirode i mnogobrojnih plaza, kao I miran odmor na Pilionu.

 

LETO
jUN- JULI- AVGUST NA PILIONU

Vreme na Pilionu u letnjem periodu je zadovoljavajuce, sa umerenim temperaturama, cija je sredina otprilike od 24-27 stepeni (zahvaljujuci svezem planinskom povetarcu). More je kristalno cisto I prozirno, sto pokazuje I prvi dodir sa vodom. Mnogobrojno planinsko bilje, razlicite vrste cveca, mnogo svezeg voca iz okolnih krajeva, daju poseban ukus zadovoljstva, tako da privlace mnoge posetioce I turiste u obilazak.

Razni praznicni sabori, lokalni festivali I kulturne manifestacije, ispunjavaju u potpunosti vreme I dane provedene na planini.

 

JESEN !
SEPTEMBAR- OKTOBAR NA PILIONU

Za vreme jesenjeg perioda, na Pilionu, srednja temperatura je uglavnom malo niza u odnosu na leto, I krece se od 20-24 stepena.More uglavnom jos uvek zadrzava temperaturu od letnjih dana, tako da je moguce uzivati u suncanju I plivanju.

Planina u tom periodu daje zrelo voce, jabuke poznate iz tog kraja, zreli kesten I orahe.

Za sve one kojima prija mir u mirnim krajevima, daleko od mase turizma, sredina septembra, kao I oktobar, su idealan period. Temperature nisu mnogo promenljive u tom periodu, I more je I dalje cisto.

Isto tako I u septembru I oktobru, Pilion ocekuje goste I posetioce u obilazak, setnju, istrazivanje I otkrivanje predela prirode. Posetioci ce sigurno ispuniti vreme boravka, I osecati se zadovoljni posle takvog odmora.

 


Offers
ESPA
ESPA
ESPA