Dolazak
Odlazak
Sobe
Odrasli
Deca

Vreme na Pelionu

Vreme na Pilionu

Pilion je poznat jos iz davnih vremena po njegovoj zdravoj klimi koja je stvorena zajedno sa zelenilom suma,puno prirodnih izvora vode I svezeg vazduha sa otvorenog Egeja.

PROLECE!
APRIL- MAJ- JUN NA PILIONU

U prolece vreme na Pilionu zajedno sa temperaturom su na vrlo visokom stepenu I krecu se izmedju 20 I 24 stepena. More je cisto I uvek mirno u tom periodu I spremno da doceka prve posetioce. Osvezenje morske vode podseca posetioce da se blizi vreme odmora, na mestu gde su se I po legendi odmarali bogovi sa planine Olimp.

Procvetalo cvece predstavlja jednu sarenu scenu, a mestani se pripremaju za docek Uskrsa, jedan veliki praznik koji donosi I poruku” OZIVLJAVANJE NARODA.” Svi mestani pocinju da se bave raznim vrstama poslova, I ulicne kaldrme se ispunjavaju ljudima I njihovim kretanjem. Cela ta slika nas dovodi do novih istrazivanja bogatstva kulture, tradicije I obicaja, zajedno sa gostoprimstvom naroda, koji su spremni da ponovo pruze slobodno mesto mnogim gostima I posetiocima. Posebno za posetioce koji vole setnju kroz prirodu, pozeljni meseci su : krajem aprila, maja I juna. Krajem leta, takodje, septembar I oktobar su idealan period za kupanje, suncanje, obilazak prirode i mnogobrojnih plaza, kao I miran odmor na Pilionu.

 

LETO
jUN- JULI- AVGUST NA PILIONU

Vreme na Pilionu u letnjem periodu je zadovoljavajuce, sa umerenim temperaturama, cija je sredina otprilike od 24-27 stepeni (zahvaljujuci svezem planinskom povetarcu). More je kristalno cisto I prozirno, sto pokazuje I prvi dodir sa vodom. Mnogobrojno planinsko bilje, razlicite vrste cveca, mnogo svezeg voca iz okolnih krajeva, daju poseban ukus zadovoljstva, tako da privlace mnoge posetioce I turiste u obilazak.

Razni praznicni sabori, lokalni festivali I kulturne manifestacije, ispunjavaju u potpunosti vreme I dane provedene na planini.

 

JESEN !
SEPTEMBAR- OKTOBAR NA PILIONU

Za vreme jesenjeg perioda, na Pilionu, srednja temperatura je uglavnom malo niza u odnosu na leto, I krece se od 20-24 stepena.More uglavnom jos uvek zadrzava temperaturu od letnjih dana, tako da je moguce uzivati u suncanju I plivanju.

Planina u tom periodu daje zrelo voce, jabuke poznate iz tog kraja, zreli kesten I orahe.

Za sve one kojima prija mir u mirnim krajevima, daleko od mase turizma, sredina septembra, kao I oktobar, su idealan period. Temperature nisu mnogo promenljive u tom periodu, I more je I dalje cisto.

Isto tako I u septembru I oktobru, Pilion ocekuje goste I posetioce u obilazak, setnju, istrazivanje I otkrivanje predela prirode. Posetioci ce sigurno ispuniti vreme boravka, I osecati se zadovoljni posle takvog odmora.

 

ESPA